emeliejosefinenilsson.blogg.se

2013-08-31
04:51:00

Frozen yoghurt!

Efter en seg föreläsning på förmiddagen och några timmars plugg i biblioteket gick jag och Emma för att handla. På vägen till affären hittar vi ett frozen yoghurt ställe och bestämmer oss för att gå in och titta. Alla möjliga smaker och tillbehör! Kan ju inte låta bli att köpa! Jag tog en med vaniljsmak toppad med färska jordgubbar, hallon, blåbär, mandel, vitchoklad och små cheesecakebitar! Såå gott! Kommer bli många fler stopp där till och från mataffären!


2013-08-29
04:38:19

Första skolveckan

Onsdagkväll och nyss hemkommen från vår andra kurs för veckan, Business Analysis and Valuation. Det verkar vara en tuff kurs som kräver mycket jobb! Case varje vecka med diskussionsfrågor, två tentor plus ett terminsprojekt med slutpresentation. Känns mycket just nu men är övertygad att Emma och jag kommer klara kursen galant!

Kursen som vi hade igår verkade desto roligare! Financial and Operational Auditing. Läraren är en revisor i 60 års åldern med torr humor! Det låter kanske inte som han skulle vara så livad men han verkar vara en riktigt bra lärare! Drar många exempel från verkligheten då han fortfarande driver en revisionsfirma.

Imorgon har vi våra två sista kurser. Vi kommer ha samma lärare i båda kurserna och vi har hört mycket gott om honom! Så förhoppningsvis har vi tre roliga, intressanta och lite lättare kurser och en lite jobbigare..

Idag fixade vi också alla böcker som behövs för kurserna. Vi besökte Clarks Bookstore men tyvärr hade dem inte vad vi sökte. Däremot hittade jag ett märke till min overall! :D Det slutade med att vi lånade en av våra kursböcker via biblioteket och de andra tre fick vi beställa från Amazon. Så förhoppningsvis kommer de i början på nästa vecka! :)


2013-08-27
03:17:06

En vecka!

För exakt en vecka sen landade jag i Boston! Det har varit en händelserik vecka med massa nya intryck och möten med nya människor. Förutom en orienterings vecka som skolan har anordnat så har det varit mycket att fixa på egen hand. Jag och Emma har kämpat med våra kursval i vecka. Vi måste läsa fyra kurser under den här terminen och det är mycket viktigt att kurserna ligger på rätt nivå och är rätt ämne. Efter många mail konversationer med våra lärare i Sverige samt möten med vår typ studievägledare här ska vi läsa följande:

Financial and Operational Auditing
Project Management
Business Analysis and Valuation
Intro to Greening the Organization

Vi kommer gå i skola tis, ons och tors. Vilket betyder att vi kommer få en lång helg :) Får se hur mycket tid skolan kommer ta men annars bådar detta gott för små utflykter och resor!

Avslutningsvis vill jag bara säga: Tack och lov för Skype! Bästa sättet att hålla kontakt med alla nära och kära där hemma <3 Igår blev det en mycket uppskattad skypedate med farmor och farfar som resulterade i bilden nedan :)


2013-08-25
04:21:00

Boston

Idag åkte alla Graduate student från GSOM (Graduate School of Management) till Boston. Har hört mycket gott om staden och Boston levde verkligen upp till mina förväntningar! En mysig storstad! Bra shopping, fina byggnader, många restauranger och trevligt folk!

Vi blev upphämtade på campus i Worcester kl 11 av en gul skolbus (precis som i alla filmer och tv-serier) och en timme senare var vi i Boston. Vi hittade en av shoppinggatorna ganska så fort och stannade till i många butiker :) Victoria's secret och Forever 21 är två favoriter! Kl 16 var det dags för en Duck tour. Det är en buss-/båttur runt i staden, i samma fordon! :D Så vi började att köra runt i staden och chauffören berättade om Bostons historia och sevärdheter. Efter en stund var vi framme vid vattnet och då körde bussen ner och blev en båt! :P Efter vår Duck tour gick vi till en galleria och fortsatte kika i butiker. Innan bussen kom för att hämta och köra tillbaka oss till campus stannade vi till på cheesecake factory :) Vilka cheesecakes där fanns!! Jag var lite hungrig så jag tog quesadillas istället men de andra tjejerna tog varsin cheesecake :) får bli en i New York om två veckor för min del!

Anyway haft en supertrevlig dag och detta var definitivt inte sista gången jag var i Boston!


2013-08-24
03:18:00

Dags att se sig om lite!
Nu har jag varit i Worcester i 5 dagar, men det känns som jag har varit här längre! Jag trivs bra med skolan och med mitt boende däremot är staden inte så rolig.. Inga butiker, knappt några restaurangar och lite halv skumt folk! Tydligen ska man inte gå runt så mycket själv, och särskilt inte när det är mörkt. 

Orientation week har pågått hela veckan med föreläsningar och lite sammankomster i form av BBQ :) Vääldigt amerikanskt! Jag är dock lite besviken, trodde orientation week skulle vara lite som vår nollning i Sverige men icke! Här är allt väldigt seriös och lite halv tråkigt! Skulle vara kul med en fest! Men imorgon åker hela gänget in till Boston vilket ska bli superkul! Jag har hört mkt gott om Boston och ska det bli roligt att se något annat en campus!
 
Sen så har jag och Emma bokat en tripp till New York!! Vi sticker den 6 september och är borta 3 nätter! Ska bli hur kul som helst! 4 år sedan jag var i New York senast så ska bli roligt att komma tillbaka! Vi kommer åka buss direkt från Worcester och 4 h senare anländer vi till Manhattan! Får passa på när vi ändå bor så pass nära nu!
 
 

2013-08-23
03:36:01

BILDER
Jag och skolans maskot!
 
Clark University
 
Vår lägenhet på översta våningen, Emma fönster högst upp till vänster. Jag har mitt sovrum på andra sidan :)
 
Lunch med Emma i skolans cafeteria :)
 

2013-08-22
02:11:26

Adress!
Här kommer min adress i USA :)
 
Emelie Nilsson 
950 Main St
Clark University
Box 1418
Worcester, MA 01610
USA

2013-08-22
02:08:38

Framme och installerad
NU är jag på plats i Worcester, MA! 

Flygresan gick överförväntan! Alla flyg var i tid och inga väskor försvann! Jag flög från Kastrup i måndags morse kl 07.50, sen blev det en mellanlandning på Island innan flyget fortsatte mot Boston. Jag landade i Boston vid lunchtid och kom genom passkontrollen snabbt och lätt! (vilket jag inte hade räknat med) Från Boston till Worcester hade jag hemifrån bokat taxi så den stod och väntade på mig när jag kom! Supertrevlig taxichafför som pratade konstant i en timme! Han hjälpte mig även att hämta nyckeln till mitt rum och bar upp mina väskor för de fyra våningarna! 

Boendet är helt okej! (ska lägga ut bilder lite senare) Ingen hög standrad här men det ligger nära skolan vilket är bra. I Lägenheten bor vi just nu tre personer: Jag, Emma och Shu. Emma går också på Linnéuniversitetet i Växjö och läser också till civilekonom. Jätteroligt att ha henne här! Shu kommer från Kina, också väldigt trevlig. Den fjärde tjejen har inte kommit än så vi får se om hon dyker upp eller om det bara blir vi tre :)
 
Skolan drar igång på måndag så den här veckan är det orientationweek med lite olika föreläsningar som ska göra oss redo för det kommande terminen. Vi håller också på att välja kurser nu vilket är en ganska så omständig process.. Först måste vi få ok från vår fördjupningsansvarig hemma och sen måste vi kontakta respektive lärare vi ska ha i respektive kurs och få deras godkännande för att slutligen gå till skolan och registrera oss! Vi saknar just nu svar från två lärare så hoppas de svarar imorgon så vi kan bli klara med registreringen. 
 
Lite i korta drag vad som har hänt! Lovar att skriva mer snart, händer ju så mycket hela tiden! :) 

2013-08-11
21:49:00

Thadaa!
Har varit i valet och kvalet i många år om man skulle ta och skaffa sig en blogg eller inte! Men nu så har jag blivit med blogg! Främsta anledningen till varför det blev just nu är äventyret som ligger framför mig. Om en vecka lyfter planet mot staterna och närmare bestämt Worcester, MA! Så denna blogg är till för alla nära och kära hemma i Svea rike som vill ha koll på vad jag gör på andra sidan Atlanten :) Den finns också till för min egen skull så att jag kan komma ihåg och skriva ner allt som händer!
 
Okej det här var startskottet, nu kör vi! 

2013-08-11
21:29:31

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.