emeliejosefinenilsson.blogg.se

2013-10-26
20:38:00

H E L G
I torsdagskväll efter vi kom tillbaka från vår föreläsning i Southboro gick vi till biblioteket för filmkväll :) Vår klasskompis Hazem (som förövrigt är en hjärtkirug från Egypten) hade dragit ihop det hela. Det var jag, Emma, Yacine, Aylar, Xiena, Stephanie, Goery och Hazem då :P Vi såg Hunger games, som jag i och för sig har sett innan :P Men behövde en liten uppfräschning för den andra filmen har premiär i slutet av november så vi tänkte gå och se den då :) 
 
I fredagskväll gick vi till Pepperscorn som är en pub/restaurang på andra sidan campus. Det var mycket folk där så verkar vara ett populärt ställe :) vissa i gänget åt men för mig och Emma som redan hade ätit kvällsmat blev det bara dricka.
 
Idag har vi varit på en BBQ-Fest i Wachusett mountain som är ett stort skidområde 45 minuter från Worcester. Jag och Emma blev upphämtade av Kristen och hennes date Addi. Vi visste att det skulle bli kallt så vi fick klä oss varmt! Blev premiär för vinterjackan för den här säsongen :P Väl framme är det massa folk, mattält, liveband, hoppborgar och aktiviteter. Ur högtalarna spelas Cotton eye Joe och Old McDonald had a farm (Herr Olsson han hade en bonnagård) så det märktes att vi var på landet ;) haha! Kändes lite som en film! Det första vi kommer fram till är ett Hot dog pig race! Små grisar och taxar utklädda till korv med bröd tävlar i ett race och massa publik som står och hejar på. Haha sjukt men väldigt roligt! Sen är det traktor pulling competition dock inte lika underhållande så vi gick vidare till mattälten :) Blev en pulled pork platter och en öl till lunch. Emma fick en margarita på tub ;) Efter maten blev det en tur upp på berget med sittliften. Kändes vääldigt konstigt att sitta i en sittlift utan skidor och snö! Blev så sugen på att åka!! Får se om det blir någon åkning i vinter :P Hursomhelst var det väldigt fin utsikt över Massachusetts :) Efter några timmar i Wachusett bar det av hemåt. Addi körde hem, trots två öl i kroppen.. Här är det okej att köra trots att man har druckit. Hur sjukt som helst! Nu gick det ju bra att komma hem men det känns inte kul att sitta i en bil när chauffören har druckit.
Ikväll har jag och Emma bakat, så nu blir det film och äppelpaj :)
 
The Hunger Games











Drink på tub ;)















Äppelpaj 

 

2013-10-22
23:37:57

Fantastiska Boston!
I måndags tog jag och Emma en ny heldag inne i Boston! Vi åkte in tidigt och var framme i Back Bay lagom till affärerna slog upp portarna. Vi hade inte direkt några större planer för dagen mer än att gå runt och se oss om. Vi började med att gå bort mot Newbury street och shoppingkvarteren i jakt på nya löparskor :)  
Sen fastnade vi inne i Marc Jacobs butiken.. Alltså deras klockor! Har varit inne på att köpa en Marc Jacobs klocka länge men velar fortfarande lite mellan modellerna :P Jag får bestämma mig till nästa Boston besök. Däremot så köpte jag ett armband som jag blev väldigt nöjd med :) Emma hittade ett superfint halsband med ett guldhjärta. Sen vandrade vi vidare med våra fina påsar längs med Newbury street tills vi kom till Georgetown Cupcakes. Supersöta cupcakes! Så vi slog till med en choklad cupcake med kokosfrosting! Herregud vad god! och kanske inte det smartaste med tanke på vår lunch sen.. hehe! 
 
Tidigare i veckan blev vi tipsade av Denise, vår städerska, om en restaurang med Bostons bästa utsikt. Top of the Hub heter den och ligger i Prudential Towers, alltså mitt i shoppingkvarteren. Så jag och Emma gick dit för lunch :) Vi tog hissen upp den 52 våningarna och möttes av en helt fantastisk utsikt! Vi blev placerade vi fönstret och kunde inte sluta titta ut! Häftigt! Det blev en trerätters lunch :D Till förrätt blev det en Butternut Squash soppa, sen en Pork Milanese med rotfrukter och madeira sky och till efterrätt blev det en Creme Brulée. Festade även till det med ett glas vin :) Allt var supergott! 
 
Efter dunderlunchen behövde vi en låång promenad! Så vi gick in i Boston pubilc garden och gick runt bland de fina träden och dammarna. Jag har nog aldrig uppskattat hösten så mycket som jag gör här! Helt fantastiskt! Underbara färger på löven, blå himmel och solsken. Bara att njuta så mycket det går innan vintern kommer :)
 
Rätt som det var gick vi rakt in i en filminspelning i parken! En ridande polis fick be oss gå lite åt sidan då de ska filma en av scenerna. Ascoolt! Filmen heter The Forger och John Travolta har en av huvudrollerna :) Den får man ju ta och se nästa år! :P
 
Tillbaka i Worcester avrundade vi dagen med ett yogapass! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Boston Public Garden
Boston Public Garden 
Filminspelning :D
 
 
 

2013-10-20
02:41:20

Middag och vinprovning
I fredagskväll blev jag, Emma och Catalina (från Peru) hembjudna på middag till Geory (från USA). Geory hade fått nys om en vinbutik som anordnar vinprovningar varje fredag så tanken var att vi även skulle hinna med det :) Catalinas man var snäll och körde oss bort till Geory som bor några kvarter bort, vi var bjudna redan vid kl 16. Hon hade en jättefin och nyrenoverad studio apartment, lite skillnad från vår :P Vi började fixa med maten direkt. Goery hade tidigare under dagen förberett en kycklingsoppa som stod och gottade till sig. Till soppan hade hon förberett en bröddeg som Emma fick äran att börja knåda :) Vi andra satte fart med huvudrätten som var en butternut squash lasagne, lät inte så gott från början men jäklar vad den överraskade ;) klockan sprang på fort och det var läge att gå mot vinbutiken. Maten fick vänta under tiden :P supermysig butik med massa folk i. Vi fick testa 5 olika viner. Ett rosé, ett vitt, två röda och ett cholkadvin. Det andra röda blev min favorit! Jättegott italienskt vin :) Chokladvinet var värst! Sött och sliskigt och smakade inte alls vin! Efter provningen gick vi tillbaka till Georys och satte in lasagnen i ugnen. Under tiden den fick vi hjälpa henne att välja klänning till ett bröllop i Chicago hon ska på till helgen :) massa klänningar och skor att välja på! Det blev till sist en brunklänning och ett par högklackade svarta skor och brunrandiga rosetter. 

Maten blev jättebra! God kycklig och grönsakssoppa och sen lasagnen och en god sallad till den :) och lite vin förstås! Blev en riktigt lyckad kväll och Catalinas man var snäll och körde hem oss när vi var redo. 












2013-10-18
03:53:09

Härlig höstdag
Idag har det varit en riktigt intensiv och rolig dag! Emma kom tillbaka från Canada och pojkvännen Nicklas i gårkväll. Härlig att ha henne i Worcester igen! Imorse bar det av mot bibb för att börja med hemtentan vi har i revisionskursen till på tisdag. Blev nästan klara under förmiddagen :) Därefter blev det cafeterian och massa thanksgivingmat. Jättegod kalkon! Blev lite kakor till efterrätt al á rosa bandet :) 

Efter lunch gick vi hemåt och slängde i två maskiner tvätt under tiden vi väntade på dem blev det en promenad i höstsolen :) Härligt väder! Svårt att tro att det är mitten av oktober. Därefter bar det av mot gymmet och yogan. Yogan i måndags var inställd så bra att kunna gå på denna istället. I vanliga fall har vi alltid föreläsningar på torsdagkväll och har därför ingen möjlighet att träna yoga. Yogatränigen är jätteskön och bra komplement till gymmet, känner sig både stark och smidig :P 

Efter yogan slängde vi i en maskin tvätt till och tog escortservice till mataffären. Både jag och Emma behövde fylla på våra hyllor i kylen. Det blev även lite choklad till Geory :) Imorgonkväll ska vi hem till Geory och äta middag och sen till vinprovning på en restaurang i närheten. Ska bli jätteroligt! 

Glömde skriva det innan! Jag, Shu och Cophie skålade in höstlovet i början på veckan! Tjejerna hade köpt hem lite  mouserande, vindruvor, kakor och chips sen så firade vi att vi hade höstlov :D








2013-10-13
03:15:50

Shopping utflykt
Idag anordnade skolan en tur till Wrentham Shopping Outlets som ligger en timme från Worcester. Det tillhör samma premium outlet kedja som jag och Emma var på utanför New York :) Det var jag, Xiena från Tyskland och min roomie Shu som åkte med på trippen. Jag hade planerat att köpa en till Ralph Lauren skjorta då jag stormtrivs i den jag köpte sist! Tyvärr fanns den inte i min storlek.. Får hoppas den finns i Florida när jag är där med familjen :) Däremot blev det ett nytt träningslinne från adidas, lite underkläder från Calvin Klein och ansiktsprodukter från Clinique. Tror det får bli lite köpförbud nu :P måste ju kunna stänga väskorna när jag väl åker hem ;)







2013-10-10
21:14:00

930 Main st
Lovade för rätt många veckor sen att lägga ut lite bilder på boendet, bättre sent än aldrig :P vårt boende, även kallat råttboet, är en lägenhet på campus. Det finns tre lägenheter i huset och vi har den översta. Det är jag, Emma, Shu och Cophie som delar den, ja plus några möss. Jag och Emma har varsitt sovrum och Shu och Cophie delar ett. Vi har ett gemensamt kök och ett badrum. Det finns två ingångar till lägenheten, en från Main st och en från baksidan och parkeringen. Standarden på huset och lägenheten är inte så hög men man har liksom vant sig :P okej kommer nog aldrig vänja mig vid att se möss springa runt i köket men får väl bara bita ihop! I veckan fick vi äntligen hit några som gjorde en undersökning av lägenheten för att se var de fyrbenta varelserna kom ifrån. De kom inte fram till något vettigt men vi fick iaf lister under våra sovrumsdörrar så vi slipper ha dem springandes på rummet! Hursomhelst boendet är helt okej! Har väldigt nära till skolan och gymmet, ser skolan från mitt fönster :) Att dela lägenheten har ju både för- och nackdelar :P det finns alltid någon att prata med och alltid trevligt med sällskap vid matbordet. Emma är kanon och vi kommer jättebra överens! Shu och Cophie är också bra :) iaf nu när Cophie har slutat röka inomhus och när hon tar undan chipsen från matbordet ;) hehe! Men jag har alltid velat testa att bo i korridor/delad lägenhet så det passar bra att göra det nu. En termin räcker! :P Längtar till min lilla lya i 20B <3 
 
Köket
Köket
Köket och dörren in till Emmas rum
Köket igen..;) och dörren in till mig
Emmas dörr till höger och till väster har vi badrummet, ena ytterdörren och Shu & Cophies rum
Badrum
Badrum
Ytterdörren mot bakgården
Mitt rum
Mitt rum
Mitt rum
Mitt rum
Mitt rum
 

2013-10-03
04:07:00

Post!
Idag fick jag ett nytt mail från skolan där det stod att jag har ett paket som väntar på mig! Paketet behövde inte vänta länge :P fem minuter senare stod jag utanför skolans postkontor och kvitterade till mig det! Det var från Fia! :D så glad jag blev! Jag kunde inte hålla mig tills jag kom hem utan var tvungen att öppna det och tjuvkika ;) I paketet fanns senaste numret av vår skoltidning Assar, svenskt (!) godis! (Får se om det räcker längre än förra omgången, hehe) Ett roligt gem, micro popcorn, ett rosa hjärta och ett superfint kort! <3 Tusen Tack finaste Fia!



 

2013-10-01
04:31:00

Harvard University
Idag blev det ytterligare en dagsutflykt! :) Vi har blivit rekommenderade av Will O'Brien, som är vår lärare i två av våra kurser, att åka till Harvard University och Cambridge. Cambridge är enligt O'Brien en av USAs vackraste städer :) Jag och Emma gjorde slag i saken och tog tåget mot Boston imorse. Från South station i Boston tog vi den röda tunnelbanan och en kvart senare var vi uppe på Harvard Square :) Vilken skola! Tänk om man hade gått där istället ;) Jättefina gamla byggnader och underbart höstväder :) Det första vi stötte på var en statyn av John Harvard mitt på Harvard Yard. Enligt tradition ska man klappa hans vänstra fot för att få tur :) I många byggnader kunde vi inte komma in då vi saknar Harvard ID :P Men vi vandrade runt bland byggnaderna och i den lilla staden och njöt av det fina vädret :) När vi kände oss nöjda med Cambridge tog vi tunnelbanan tillbaka till South station i Boston. Där gick vi ner till hamnen. Härligt med lite havsluft! Vi käkade lunch på en mysig fiskrestaurang och vandrade runt i hamnområdet. Gillar verkligen Boston! Jättefin stad! :) Vid femtiden tog vi tåget tillbaka till Worcester för att hinna med lite yoga på skolan. Bra avrundning på dagen! :)
 





Biblioteket




Haha! 
Boston Tea Party