emeliejosefinenilsson.blogg.se

2013-12-12
02:53:20

Dan före dopparedan
Sista presentationen för den här terminen och för 2013 är nu gjord! Är riktigt stolt över den här terminen! 4 mycket intressanta och givande kurser som vi har läst. Både jag och Emma har lagt ner extremt mycket jobb under terminen och spenderat många timmar i bibblan. Men det är härligt när det ger resultat! :D 
Känns jättemärkligt, men imorgon lämnar jag Worcetser! Imorgon vid den här tiden är jag i NYC och umgås med familjen! Ska bli såå roligt att se dem efter så här lång tid. Kan inte fatta att jag snart ska åka hem till Sverige och Växjö igen. Men först blir det drygt 2 veckors semester :D Mina väskor är nästan helt packade, får fixa det sista imorgon förmiddag :) Imorgonbitti blir det ett sista besök på gymmet. Trodde inte jag skulle gilla morgonträning men det har varit riktigt skönt att starta dagen där! Sen får det bli tidig lunch då taxin hämtar upp mig vid kl 13. 
Kommer känns tråkigt att lämna Emma! :( Vi här ju varit sambos i 4månader ;) En superbra kompis som jag kommer sakna som bara den! Men vet ju att vi kommer ses hemma i Sverige :) 
Ska försöka skriva några inlägg på semestern också och skapa lite avundsjuka ;)

Måste göra en snögubbe när jag kommer hem ;D


2013-12-08
04:17:18

Pot luck och avskedsfest
Igår kväll hade vi vår sista pot luck med gänget. Mitt och Emmas bidrag till taco night (som var temat för kvällen) var lussebullar! :P Snälla mamma skickade saffran hit för några veckor sen :) resten av ingredienserna handlade jag och Emma på förmiddagen innan vi satte igång med bakandet. Vi hade inte de nästa redskapen men lyckades blanda ihop en fin deg i vår stora kastrull med hjälp av stekspaden ;) Det dröjde inte länge förrän det luktade jul i lägenheten! Det är inte mycket som slår nybakade lussebullar :D 

Det blev en riktigt bra kväll hemma hos Yasine! Det var längesen hela gänget var samlat. Maten var super och våra lussebullar var uppskattade :) Det kändes lite vemodigt att säga hejdå till alla :/ vet ju inte när vi kommer ses igen. Om vi kommer ses:/  Inte klokt vad fort den här terminen har gått! Kan inte fatta att det snart är dags att lämna Worcester! 

Idag har det varit en lugn dag :) Först Skype med farmor och farfar. Längesen vi pratade nu så det var jättekul! Sen blev det en tur till gymmet. Alltid skönt att komma dit :) Det var inte så mkt folk där idag heller vilket också var skönt! Efter gymmet åkte jag och Emma till blackstone valley som är ett stort shoppingcenter. Blev dock inte så mycket shopping, får spara det till NYC och Florida :) men hittade några snygga nagellack från OPI och nya hörlurar. Sen blev det en god burgare till kvällsmat på TGI Friday's :)

Lussebullar

Taco night

TGI Friday's

Lite yogastretch :)


2013-12-06
03:57:00

3 av 4 kurser klara!
Nu har vi avklarat 3 av 4 kurser för den här terminen! :D veckan som gått efter Chicago har varit busy! 3 terminsprojekt som gjorts klart, en hemtenta som lämnades in i tisdags och två presentationer idag. Skönt att ha det gjort! Presentationen vi hade ikväll, i Intro to Greening the Organization, handlade om vårt projekt att renovera graduate housing på skolan (alltså huset där jag bor) Olika inveteringsprojekt och renoveringar som gör huset mer hållbart och miljövänligt. Det finns ju en hel del att göra! Vår lärare gillade verkligen vår rapport och ska framföra förslaget och vår investment plan till universitetet :) Så förhoppningsvis håller skolan med oss och gillar våra investeringsförslag till att förbättra boendet och kommande studenter får ett bättre lägenhet att flytta in i :) 

Nu har vi bara en presentation kvar i Business Analysis and Valuation. Det är en företagsvärdering av Ford Motor company. Enkelt sagt ska vi komma fram till aktievärdet och se om aktien är över- eller undervärderad. Det har varit ett krävande arbete under terminen men vi har haft en jättebra grupp så samarbetet har funkat kanon! Helt klart bästa gruppen :) så jag tror även den presentationen kommer gå alldeles utmärkt :) 
Imorgon släpper vi skolan helt! Vi ska ha en sista pot luck med gänget imorgonkväll innan jag och Emma lämnar Worcester. Det blir en tacokväll! Mitt och Emmas bidrag kommer dock bli lussebullar! (Om vi lyckas baka ngr imorgon ;) ) 
 
Lite julstämning ;)