emeliejosefinenilsson.blogg.se

2013-09-28
05:19:00

Federal Reserv Bank of New York
Idag har vi varit på skolutflykt! :) 15 dollar för tur och retur till New York och besök på Fed, som är USAs motsvarighet till Sveriges Riksbank. Bussen avgick vid kl 7 och fyra timmar senare var vi framme. Klassen var uppdelad på två guidade turer och vi var bokade på den sista kl 14.15 så vi hade gott om tid att utforska financial district och området kring Ground Zero innan det var dags för vårt besök. Passade på att äta lunch innan och hittade ett bra mexikanskt ställe. Supergod guacamole! Tiden sprang iväg och det var dags att gå in i den mäktiga byggnaden. Det var (såklart) en säkerhetskontroll innan vi fick komma in och passkontroll :P väl inne fanns det först en litet muséum där man kunde gå runt och läsa om allt kring USAs banksystem och penningpolitik. Efter ett tag var det dags för den guidade turen och vi fick åka ner till det stora bankvalvet :) Manhattans djupaste källare (alltså under tunnelbanorna) där förvaras guldtackor till ett värde av $360 miljarder!! Sjuka mängder! Fick se en liten del av det :P 98% av guldet tillhör andra länder och organisationer men i och med att valvet klassas som världens säkraste förvaras de där :) 
 
Efter Fed tog jag och Emma tunnelbanan upp till SoHo för lite shopping :) Det blev ett par nya jeans och en ny tröja. Supermysigt område! Inte alla lika hektiskt som uppe vid Times Square. Efter ett kaffestopp på Starbucks fick vi springa mot bussen och fyra timmar senare är vi nu tillbaka i Worcester. Mycket lyckad dag! Hoppas skolan arrangerar fler! :D 
 
Lunch!




New York Stock Exchange



Federal Reserv Bank of New York


 
 
 
 
 


 

2013-09-27
04:42:41

HELG!
Nu är äntligen skolveckan slut! Många timmar spenderade i bibb, mer där än hemma i lägenheten! Både hemtentan och salstentan kändes bra, men vi får avvakta och se hur det faktiskt gick. Ikväll hade min grupp en presentation på kursen "Greening the Organization" av ett case vi läst under veckan och sen anordnade vi ett spel/lek på en del frågor i det tillhörande kapitlet. Det blev Vem vill bli miljonär! :P Uppskattat av både läraren och klasskompisarna så vi är nöjda! Imorgon blir det äntligen lite ledigt! Klockan ringer 05.30 (!) och sen tar vi bussen mot NYC! Ska bli härligt att komma tillbaka! 2 New York besök under september månad är inte illa! Det är skolan som arrangerar resan dit och vi ska dit för att göra ett studiebesök på Federal Reserv Bank. Ska faktiskt bli riktigt kul! De flesta klassresor och utflykter man åkte på genom skolåren gick typ till Hovs Hallar eller Louisiana, så lite häftigt att åka på utflykt till NYC ;) Det blir en heldag imorgon och vi planerar att hinna med lite shopping också. Får unna sig lite efter den här veckan! :)  
 
 

2013-09-22
03:10:40

Put Luck dinner

I fredagskväll var det dags för ytterligare en put luck dinner :) Denna gången var vi hemma hos Yasine som bor på andra sidan Campus. Han är en utbytesstudent från Paris som också läser MBA. Jag, Emma och Xiena blev upphämtade av Stephanie och Kristin som kom körandes. I köket hemma hos Yasine vara alla i full gång med att förbereda sina rätter och duka fram allt. Mitt och Emma bidrag för kvällen var en kycklingpaj :) Mycket uppskattad! Mer på bordet fanns det: Kyckling med chili, spenatpaj, baked corn, dolmar med en yoghurtsås, quinoasallad, en gratäng med nötkött, svamp och gröna bönor och vitlöksbröd. Sen till efterrätt var det en tysk chokladkaka med hallon och vaniljsås, mini kanelbullar, cookies och ngn egyptisk efterrätt som jag aldrig blev riktigt klok på :P tror det var stelnade nudlar med honung. Hursomhelst var det gott om mat och vi blev alla vääldigt mätta! Efter maten spelade vi ett spel "just in time". Alla fick 4 lappar som vi skulle skriva en film, en sång, ett land, och en kändis på. Sen la vi alla lapparna i en stor skål och delades in i 3 lag. En i varje lag skulle sedan under en minut kunna förklara så många som möjligt utan att säga det som stod på lappen. Precis som "med andra ord" ett poäng för varje rätt och sen gick det vidare till nästan lag. Efter tre varv fick man bara beskriva det på lappen med ett ord! Betydligt svårare! Efter ytterligare tre varv var det charader som gällde för att beskriva det som stod på lappen. Mitt lag grep en 2:a plats :)

En supertrevlig kväll med massa mat och skratt!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tony, Hazem, Aylar, Xiena, Jag, Nick, Emma, Kristin och Stephanie
 
 

2013-09-20
04:33:00

Post!
Idag fick jag ett mail från postkontoret på skolan som sa att det fanns ett paket till mig! Jag rusade dit visade upp mitt studentkort och fick ett stort grönt paket! :D Det var från mamma <3 i paketet fanns det tidningar, massa godis plus tandkräm ;) wettex-dukar, en trisslott och lite annat smått och gott! Nu har jag choklad för hela hösten eller iaf för ngr veckor :P 
 
TackTack! :D
 
Btw storvinst på trissen, 30 kr! X)
 
 
 

2013-09-19
04:48:00

Hektisk vecka framför oss!
Nog för att jag tycker det har varit mycket i skolan hittills men kommande vecka kommer lätt vara den värsta.
- Hemtenta till på tisdag
- Salstenta på onsdag (I business analysis and valuation, alltså inte favorit kursen precis)
- Två artiklar plus analys till på torsdag
- Hålla i föreläsningen på torsdagkväll

Tror det var de stora grejerna iaf! plus kursböckerna som ska skummas innan varje föreläsning och våra 3 terminsprojekt som vi ska jobba lite på. Nu blir det bibb från tidig morgon till kvällen och en del kaffe ;)

På fredag ska vi ha en pot-luck dinner hemma hos Yacine (en fransman i MBA-gänget) Ska bli jätteroligt och skönt med ett litet break! Något att se framemot :)


2013-09-16
02:25:00

Worcester by night!
I lördagskväll blev det en liten pubrunda i vår nya hemstad. Vi har snackat om att sticka ut och testa på nattlivet länge! Jag och Emma drog iväg lite sms och det blev lite drygt 10 pers som stack ut. Jättetrevligt! Vi började på Mahogny, stället var helt tomt när vi kom men vi gick in iaf och fyllde upp baren :) vi fick bestämma vad för musik som skulle spelas där och ölpriset låg mellan 1-2$. Testade även en god drink, en apple sour variant för 5$. Kul att umgås lite utanför klassrum och bibliotek! Alla verkade ha roligt! Efter Mahogny gick vi vidare till Loft 266 som är en bar/dansställe. Där blev det dans resten av kvällen/natten innan vi vandrade hemåt :) Det finns ju möjlighet att ringa skolans escort service (en gratistaxi för studenter) men vi valde att gå hem. Vi var ett stort gäng och det var skönt med lite luft innan det var dags för sängen :) 
 
Alla är överens om att göra om det snart igen! En riktigt lyckad kväll! 
        Jag och Emma

        Emma, Nick och Shu

 Bartendern på Mahogny

        Nick, Kristin, Stephanie och Stephanie
 
Mahogny

        Loft 266
 

2013-09-14
02:57:28

Då gick den första i fällan...
Ikväll gick jag ut i köket för att göra en kopp te och tittar till musfällan vid spisen, som sattes dit igår, och ser till min STORA skräck att där har fastnat en mus!!!
FYYY FAAN! Jag skriker högt och Emma kommer utspringandes från sitt rum! Varken Shu eller Cophe var hemma och vi visste inte vad vi skulle göra! Ingen ville ta den!! Som tur är fick vi tag i Nick som bor i huset bredvid. Han kom upp och tog ut eländet!

Vi har blivit varnade för att det kommer finnas möss i lägenheten när det väl blir kallt ute, men vad fan här är ju fortfarande 30 grader!! Trodde inte vi skulle ha det problemet redan :(

Kommer inte sova gott inatt...:(

2013-09-11
17:45:56

NYC
En intensiv och underbar långweekend i New York som jag nu ska försöka sammanfatta! ;) 
 
Fredag

Väskorna var packade kvällen innan och jag och Emma var redo för en tidig uppgång! Vi tog bussen till Union station vid 07.15 och hoppade på Peter Pan bussen vid kl 08. Den tog oss sedan till New York via Hartfort, tog 4h allt som allt. Bussen var i fint skick och viktigast av allt, vi hade tillgång till wifi! :D Så de 4 timmarna gick väldigt fort! Vi kom fram till bussterminalen på Manhattan runt lunch tid. Även fast jag var där för fyra år sedan och har sett skyskraporna, trafiken, alla människor så slog det en igen hur häftig staden faktiskt är! Finns ingenting att jämföra med! Bussterminalen var på 42st och vårt hotell låg på 49st så det var bara några block därifrån så vi rullade dit våra väskor för att checka in. Vi bytade om lite snabbt tog en karta och gav oss ut i staden! Första stoppet blev Rockefeller center! Där tog vi hissen upp till 70.e (!) våningen och hamnade på Top of the Rock! Vilken utsikt! Där får man en bra uppfattning om hur stort New York är! Efter Rockefeller fortsatte vi ner mot shoppinggatorna och de fina kvarteren, 5th ave, Lexington ave, Park ave och Madison ave. Vi var mest runt i butikerna och tittade. Lite shopping blev det men sparade oss till söndagen och Woodbury :) Efter turen gick vi tillbaka till hotellet, gjorde oss iordning för kvällen och gick mot Times Square. Times Square är häftigt att se men sååå mycket folk! Särskilt på kvällarna när det är mörkt och skyltarna känns ännu större! Det blev kvällsmat på Hard Rock Café, en ledgendary burger och drinken purple haze till det ;) Mycket, mycket gott! 
 
Lördag

Klockan ringde tidigt och vi var redo för vår stora sightseeing dag! Vi köpte med oss frukost och tog tunnelbanan ner till SoHo. Fint område med gamla och välbevarade hus. Vi gick från SoHo ner till China town och Little Italy innan vi började skymta Brooklyn bridge. Förra gången jag var i NYC så gick vi aldrig över bron så det var roligt att göra det nu! Efter promenaden på bron gick vi ner i Financial district och en snabb sväng förbi Ground Zero. Inte mycket att se nu, mest en byggarbetsplats. Vi fortsatte och kom ner till East river igen, där hade vi flyt och hoppade på en Staten Island färja direkt! Det är en gratis färja som går mellan Manhattan och Staten Island och kör förbi Frihetsgudinnan. Jättefin vy över staden från färjan! Efter färjeturen var det lunchdags och vi började gå uppåt meatpacking ditrict, ett område men många mysiga restauranger och barer :) På jakt efter en lunchrestaurang hittar vi Sockerbit! En svensk ägd godisbutik! Lycka! Hur mycket lösgodis som helst! Blev varsin påse både för mig och Emma! Vi hittade en fin italiensk restaurang som vi lunchade på :) Efter lunchen tog vi tunnelbanan tillbaka till Central Park och avrundade med en kaffe innan det var dags att göra sig iordning för kvällen. Vi hade bestämt träff med Nathalie som är en gammal barndomskompis till mig som bor i New York. Hennes lägenhet låg inte långt från vårt hotell så vi möttes upp där och fortsatte sen mot restaurangen. Det blev en thairestaurang som låg på 9 ave, supergod mat! Tanken var ett vi efter maten skulle gå till en Roof top (En bar på taket på en skyskrapa) Tyvärr var den baren abonnerad då New York fashion Week starade nu i helgen. Men hittade en annan mycket trevlig bar i närheten, dock på marken ;) Blev varsin frozen margartitha!
 
Söndag

Lite trötta vaknar vi av att klockan ringer och det är dags att gå upp! Söndag var den stora shoppingdagen! Vi hade köpt bussbiljetter till Woodbury Outlet som är en stor märkesoutlet som ligger en timme utanför New York. Där blev det en heldag! Tog bussen fr NYC kl 08.20 och kom tillbaka vid kl 19.00. Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Michael Kors, Calvin Klein, Nike, Tory Burch och många många till! Minst halva priset vad det hade kostat hemma. Jag och Emma hade flera påsar var :P När vi kom tillbaka till Manhattan blev det en snabb sväng upp på hotellet för att lämna påsarna och sen ut och äta kvällsmat :) Blev nästan första bästa! Ett mexikanskt ställe på vår gata :)
 
Måndag

Sista dagen i NYC! Vi gick upp tidigt och checkade ut vid 8.30. Vi hade blivit tipsade av Nathalie om ett frozen yoghurt ställe under The Plaza. De öppnade först vid kl 11 så vi rände runt i kvarteren kring Central park och tog in det sista av New york :) Sen blev det frozen yoghurt! Såå gott! Man väljer smaker och tillbehör själv :) Jag tog en vaniljsmak med massa färsk frukt, hackad mandel och vit choklad. När vi hade ätit upp var det läge att bege sig mot bussterminalen och ta bussen hemåt.
 
Underbara dagar och tackar Emma för ett mycket bra resesällskap! Längtar till nästa besök!
 
 
  

2013-09-11
06:17:22

NYC Bilder
Vårt hotell
 
 Rockefeller center
 
Top of the Rock!
 
 
 
 
 
 
Hittade en liten version av frihetsgudinnan :)
 
Apple store!
 
Rockefeller center
 
 
Times Square
 
Hard Rock Café
 
 
 
 
Spiderman!
 
Disney Store
 
Emma passar på att testa ;)
 
Times Square
 
M&M!
 
 
SoHo
 
SoHo
 
Frukost i solen!
 
 
 
China town
 
Little Italy
 
China town 
 
Brooklyn bridge
 
Manhattan bridge & Brooklyn bridge
 
Financial district
 
Början av Brooklyn bridge
 
 
Brooklyn bridge
 
Brooklyn bridge
Fika på Starbucks
 
Staten Island färjan
 
Manhattan
 
Frihetsgudinnan
 
Emma spanar in utsikten :)
 
 
Wall street
 
Hittade en butik som sålde svenskt lösgodis!
 
Massor!
 
Kunde inte låta bli!
 
På jakt efter lunch
 
Meatpacking distric
 
Central park
 
Central park
 
Central park
 
 
<3
 
Mötte upp Nathalie på lördagskällen :)
 
Woodbury!
 
Shopping!
 
Måste dit snart igen! :D
 
 
 
 
 
 

2013-09-05
03:58:23

Träning

Med tanke på vilket land man befinner sig i och deras matkultur får man försöka hålla sig i form! Det finns en park några hundra meter från campus som vi brukar springa i :) man springer runt en damm och kan se varandra hela tiden vilket är bra för då kan man springa i sitt eget tempo. Ibland är det bara jag och Emma och ibland följer hela gänget med! Alla tycker det är roligt med träning och pushar varandra :) Vi har fri tillgång till skolan gym och simhall! Gymmet håller fortfarande på att renoveras (enl rykte ska de öppna på måndag, så får hoppas det stämmer!) Skolan simhall är däremot öppen och jag och Emma passade på att simma lite idag innan lunch :) Det var uppfriskande! Vattnet är ganska kallt så man vaknar till när man hoppar i ;) skulle tippa på att poolen är 25m så man hinner rätt många längder och det blir lite långtråkigt i slutet. Men man är rättså mör i kroppen när man är klar! :)


2013-09-03
02:09:00

Boston!

Efter en lång plugghelg blev det en heldag i Boston som belöning! Jag och Emma tog tåget från Worcester till Boston kl 9. Geory var snäll och skjutsade oss till Union station och hämtade oss när vi kom tillbaka! :) Boston har flera tågstationer så det gäller att man hoppar av på rätt! Vi gick av vid Back Bay, nära shoppinggatorna ;) Det blev självklart ett besök på Victoria's Secret! Var även inom Nikestore där det blev ett par nya löparshorts (ska invigas imorgonbitti med en löptur i parken!) Sen hittade vi ett mysigt lunchställe längs med Newbury st. blev en god pasta med kyckling, svamp och pesto :) Efter lunchen fortsatte vi runt bland butikerna innan det var dags att ta tåget hem.
Boston är verkligen jättemysigt och lätt värt fler besök!

Nu blir det tre dagars plugg och föreläsningar innan det är dags för NYC!

 

 


2013-09-02
01:52:33

Knytkalas!

Igårkväll hade vi middag hemma hos Catalina, hennes man och deras 6åriga dotter. Alla som kom skulle laga något från sitt hemland. Gissa vad jag och Emma lagade? ;) Köttbullar! Eller IKEA-balls som de kallades under kvällen. Blev faktiskt riktigt goda! Mer på bordet stod dumpings- från Kina, pasta med pestosås- från Peru, potatissallad- från Tyskland, bönsallad med svamp- från USA, auberginesallad- från Turkmenistan och till efterrätt carrotcake cupcakes- från USA. Allt var supergott och vi blev så mätta! Blev en lyckad kväll som vi definitivt ska göra en repris på! :)