emeliejosefinenilsson.blogg.se

2013-11-30
19:44:08

CHICAGO
Större delen av thanksgivinglovet spenderades i Chicago! Klockan 4 på morgonen förra lördagen blev Jag, Xiena, Yasine och Aylar hämtade av en taxi och körda till Logan Airport och efter nästan 3h flygning landande vi i "The Windy City", Chicago! Vi bodde mycket bra och centralt på ett hotell i downtown Chicago med god frukostbuffé varje morgon :) Vädret varierande en del med både sol och snö men det var svinkallt hela tiden! Kändes som det blåste genom kläderna ävan fast man hade på sig flera lager! Men förutom att det var superkallt så var Chicago en vädligt fin stad! Staden ligger precis intill lake Michigan (en väldigt stor sjö! Inte som Trummen direkt ;) ) Det var jättemysig stämmning med all belysning och julpynt som fanns i staden. Under vår första dag var det en ljusfestival med stor parad och fyrverkerier. Fint välkomnande tyckte vi! ;) 
 
Dagarna var intensiva med besök på Museum of contemporary art och Adler planetarium (rymdmuseum och Chicagos akvarium. Det som jag tyckte var häftigast och roligast var besöket i Willis tower! Willis Tower är 103 våningar högt och högsta byggnaden i Chicago. Fram till för 2 veckor sedan var det högsta byggnaden i hela USA! Men nu så har One World Trade Center i NYC byggts färdigt och är nu högst i USA. Sen var vi även uppe i John Hanckock building (96vån) och åt på deras kända restaurang :) Utsikten från damerna var helt fantastisk! 
 
Vi var även på bio en kväll och såg Hunger Games: Catching fire. Tyckte den var mycket bra! Ska bli kul att se trean sen :) Annars blev det en hel del shopping och sightseeing innan vi flög tillbaka till Boston i torsdags :)
 

Museum of contemporary art




På akvariet!


Supersöt utter!


Delfinshow på akvariet

 The Bean! 
 








 
Utsikten från damernas i John Hancock Building


Julfint!





103 våningar upp i Willis Tower
 

Den svarta byggnaden med två antenner är John Hancock Building där vi åt sista kvällen


Till och med duvorna frös...


Järnvägen gick ovanför staden







 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2013-11-23
02:48:09

Bortskämd mer fler paket!
Idag fick jag ytterligare ett paket från Sverige! :) Bästa Hanna skickade ett stort paket med en solotidning, choklad, skumtomtar, djungelvrål, läkerol och pepparkakor :D så snälla vänner man har! Tack <3 Paketet kom mycket lägligt då jag flyger till Chicago imorgonbitti! Både något att läsa och äta under flygturen :) Det blir jag, Xiena, Aylar och Yasine som åker iväg. Klockan 4 (!) blir vi hämtade av en taxi som ska köra oss till Logan Airport (Boston). Ska bli skönt att komma ifrån campus och studierna lite. Har varit intensivt nu och blir nog värre när vi kommer hem med alla slutpresentationer och inlämningar... Men några dagar ledigt blir det :) Ska bli roligt att få se Chicago. Har bara hört gott om staden :) Sen har jag fått massa bra tips från Ida som har bort där! Får se vad vi hinner med under våra dagar där :) Jag kommer tillbaka till Worcester på tordagkväll. 

Nepp nu är väskan packad och jag ska krypa ner i sängen och försöka sova några timmar! 

Tack Hanna! :D


2013-11-20
03:48:57

Intensiv måndag :)
I måndags blev det en härlig dag inne i fina Boston! Jag och Emma tog halv nio tåget från Worcester och hoppade av vid Back Bay och shopping kvarteren. Det var regnigt och kallt när vi lämnade lägenheten så dunjackorna åkte på. Några timmar i Boston var det inte så kallt längre utan snarare 15 grader och sol!! Litta svettigt i vinterkläder :P sen blev det ett obligatoriskt besök på Victorias secret! Måste sluta handla där nu :P haha Efter en förmiddags kaffe på Starbucks gick vi till Marc Jacobs. Så mycket fint! Men det blev äntligen en ny klocka :D Fick lite julstämning när vi vandrade runt i staden och galleriorna. Massa juldekorationer och julmusik som spelades inne i butikerna. Mysigt! Vi åt en god lunch nere vid Faneuil Hall innan vi tog tåget hem vid fyra. Sen blev det snabba ryck! Upp inom lägenheten innan vi gick bort till skolan för en Thankgiving buffé :) Nu var vi inte så hungriga efter den sena lunchen, men det var gott! Kalkon, potatismos, stuffing, sås, grönsaker, sallad och äppelpaj :) kvällen avslutades med en och en halv timmes yoga.






2013-11-18
00:22:28

Plugghelg och resplaner!
Helgen som gått har i princip enbart bestått av massa plugg! Vi har tre terminsprojekt som vi måsta jobba med parallellt och målet med alla är att vara klara innan Thanksgivinglovet och Chicago som är nu på lördag. Men vi har kommit rätt lång så jag och Emma kör ledigt imorgon och passar på att åka in till Boston :) Jag har spanat in en ny klocka som jag inte kan sluta tänka på :P Så jag hoppas att jag får tag på den imorgon! Imorgonkväll efter Boston bjuder GSOM (Graduate School of Management) på en Thanksgivingmiddag så vi får ju vara hemma till dess så att vi kan få lite turkey :)
 
Sen har familjen äntligen planerat klart resan i december! :D Vi kommer träffas i NYC den 12 december och sen blir det 5 intensiva dagar där med shopping, hockey och musikal! Sen flyger vi vidare till Florida och Fort Lauderdale den 17.e och tar på sommarkläderna! ;) Där är vi tre nätter och tänkte hinna med både Miami och någon båtutflykt. Vi har också fixat en hyrbil så vi kan ta oss runt för sen kör vi ner till Key West som är den sydligaste delen av Florida med superfina stränder! Sen åker vi uppåt igen och mot västra Florida (Fort Myers and Clearwater) Där ska det också finnas väldigt fina stränder :) Julafton kommer vi vara i Orlando. Får se om det blir ett besök på Seaworld eller Kennedy space center kanske. Sen kör vi tillbaka till Fort Lauderdale igen innan vi flyger hem till Sverige den 28.e. Ska bli så roligt att få se Florida och att träffa familjen igen! Längtar! <3
 
 
 
Miami
 
Key West
 

2013-11-14
19:51:44

Don't count the days. Make the days count!
Det är lite galet vad fort tiden går nu! Under min första månad här kändes det som tiden gick vääldigt långsamt och att det var en hel evighet jag skulle vara här. Men sen dess har tiden bara sprungit iväg! Liten summering:
 
Jag har varit i USA i 87 dagar!
9 dagar kvar till Chicago!
27 dagar kvar till jag har min sista presentation i skolan!
28 dagar kvar till jag får träffa familjen! = NYC och Florida!
Och 44 dagar kvar till jag sätter fötterna på svensk mark!
 
Även då jag tycker det ska bli jätteskoj att komma hem och träffa alla igen så gäller det verkligen att ta vara på tiden här och njuta av dagarna som är kvar! :)
 
Don't count the days. Make the days count!

2013-11-10
05:32:15

Update
Blir ju bara sämre och sämre på att uppdatera här känner jag..:S Men här kommer en liten summering av de senaste dagarna :)
 
I onsdagskväll hade vi vår sista tenta i kursen "Business Analysis and Valuation" som inte direkt har varit favoritkursen under terminen och har krävt vädligt mycket pluggande. Jag har varit nervös för att skriva den tentan iprincip sen vi fick reda på den :P Men efter att ha den gjord känns det mycket bättre! Den var lättare än vad vi hade förväntat oss, i och för sig har både jag och Emma lagt mycket tid på den. Brukar aldrig tycka att en tenta har gått bra efter att jag skrivit den och sen har jag oftast fel. Så kanske borde vara nervös nu för att jag känner tvärtom :P hehe vi får se om magkänslan stämmer på onsdag :) Det som jag har kvar i skolan nu är tre terminsprojekt som ska skrivads och presenteras och sen en hemtenta i den fjärde kursen "Financial and Operational Auditing". Inte mycket kvar av teriminen nu! Och om exakt två veckor åker jag till Chicago! (har ju glömt bort att skriva det här!) Jag ska dit med Xiena, Aylar och Yacine på vårt Thankgivinglov. Ska bli superkul och superkallt (!) vad jag har hör iaf...
 
I torsdags kom Emma pojkvän Niklas på besök från Kanada. Han är också på en utbytestermin. Vår kvällskurs på torsdagen blev inställd så det blev taconight för oss istället. Mycket gott! :) Det var till och med så gott att det fick bli tacos på fredag med! I fredags blev det även en tur till favoritstället i Worcester för lite frozen yoghurt :) OCH det snöade på eftermiddagen! Trodde först jag såg i syne men icke här kom lite snö! Dock var det inte mycket och det blev inte liggande, så fortfarande höst ;)
 
Idag blev det sovmorgon för min del :) Emma och Niklas åkte in till Boston tidigt imorse och ska spendera resten av helgen där :) På eftermiddagen gick jag till gymmet. Har varit förkyld i drygt en vecka så har inte kunnat träna så mycket :/ Men det var skönt att få lite gjort idag! Får bli ett pass imorgon igen. Sen ikväll blev det ett spontant biobesök för mig, Xiena, Aylar och Yacine. Vi såg About Time som är en romantisk komedi/drama. Den var bra! Hände inte så mycket men det var söt :) 
 
 
Niklas och Emma
 
At the movies
 
Fortfarande fina höstfärger här även fast det är kallt :)

2013-11-04
00:08:51

Happy Halloween!
I torsdags firades det Halloween runt om i USA. Vi hade några som utklädda på våra lektioner bland annat en fågelskrämma och en president :P På kvällslektionen fick vi godis vilket gjorde lektionen mycket roligare :P

I fredags var det dags att fira Halloween på riktigt med en Clark fest i The Grind. The Grind är källaren på skolans matsal som känns lite mer som en fritidsgård än ett uteställe :P Den stora frågan är ju alltid vad man ska ha på sig! Jag och Emma funderade inte så mycket på detta förrän precis dagarna innan. Vi hade en idé på att klä ut oss till björnligan med röda t-shirt och svarta ögonbindlar. Vi tittade in i skolans thrift store dagen innan festen och hittade två röda t-shirt och en svart! Då vi verken hade haft tid eller ork att komma på ngt bättre tog vi det! :) T-shirtarna hade tryck så vi fick vända dem ut och in. Den svara klippte vi i remsor och fixade ögonbindlar :) Vi häftade fast ett vitt papper på framsidan och skrev in våra siffror :P Tog på oss par blåa byxor, målade svarta nosar och skägg sen var vi redo för festen! Förfesten var hemma i Catalinas och hennes man Juan-Luis lägenhet. Det var massa folk både från vårt program MBA och från geografi programmet där Juan-Luis doktorerar. Många kreativa utstyrslar som en svart ängel, Kurt Cobain, en jordgubbe, en hashtag (!) en katt, en präst, dr evil & mimi me, uncle Fester från the addams family och många fler! Fick smaka goda drinkar från Peru men vet knappt vad de innehöll :P Efter några timmar vandrande vi vidare till The Grind där festen var i full gång! Massa kreativa kostymer :) Nick (som var dr eviel och mini me) vann pris för bästa kostym :) Tyvärr var det världens sämsta DJ som pausade mellan låtarna och när han började sätta igång den åttonde indiska låten i rad kände vi att det fick räcka :P Trots kass musik var den ändå en väldans trevlig Halloween :D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag gräva ner mig i böckerna... #tentapåonsdag