emeliejosefinenilsson.blogg.se

2013-11-30
19:44:08

CHICAGO
Större delen av thanksgivinglovet spenderades i Chicago! Klockan 4 på morgonen förra lördagen blev Jag, Xiena, Yasine och Aylar hämtade av en taxi och körda till Logan Airport och efter nästan 3h flygning landande vi i "The Windy City", Chicago! Vi bodde mycket bra och centralt på ett hotell i downtown Chicago med god frukostbuffé varje morgon :) Vädret varierande en del med både sol och snö men det var svinkallt hela tiden! Kändes som det blåste genom kläderna ävan fast man hade på sig flera lager! Men förutom att det var superkallt så var Chicago en vädligt fin stad! Staden ligger precis intill lake Michigan (en väldigt stor sjö! Inte som Trummen direkt ;) ) Det var jättemysig stämmning med all belysning och julpynt som fanns i staden. Under vår första dag var det en ljusfestival med stor parad och fyrverkerier. Fint välkomnande tyckte vi! ;) 
 
Dagarna var intensiva med besök på Museum of contemporary art och Adler planetarium (rymdmuseum och Chicagos akvarium. Det som jag tyckte var häftigast och roligast var besöket i Willis tower! Willis Tower är 103 våningar högt och högsta byggnaden i Chicago. Fram till för 2 veckor sedan var det högsta byggnaden i hela USA! Men nu så har One World Trade Center i NYC byggts färdigt och är nu högst i USA. Sen var vi även uppe i John Hanckock building (96vån) och åt på deras kända restaurang :) Utsikten från damerna var helt fantastisk! 
 
Vi var även på bio en kväll och såg Hunger Games: Catching fire. Tyckte den var mycket bra! Ska bli kul att se trean sen :) Annars blev det en hel del shopping och sightseeing innan vi flög tillbaka till Boston i torsdags :)
 

Museum of contemporary art




På akvariet!


Supersöt utter!


Delfinshow på akvariet

 The Bean! 
 








 
Utsikten från damernas i John Hancock Building


Julfint!





103 våningar upp i Willis Tower
 

Den svarta byggnaden med två antenner är John Hancock Building där vi åt sista kvällen


Till och med duvorna frös...


Järnvägen gick ovanför staden







 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: